Živá syrová strava pro pevné zdraví

Živá strava pro pevné zdraví. Už naše babičky a dědové věděli, co je pro nás dobré, jen my na to trochu zapomínáme. Nejenom že jíme hodně, ale ke všemu ještě chemicky konzervujeme, bělíme, barvíme, převařujeme, prostě  ničíme vše, co je v jídle živé a prospěšné. Navíc se moc nehýbeme a málo se pohybujeme venku na čerstvém vzduchu.

Vše je spojené se vším. Jenom strava nám nepomůže. Jsou to spojené nádoby. Jsme to, co jíme, jak se chováme, co děláme, jak myslíme. Chceme-li mít pevné zdraví, tak i na toto musíme myslet.

 

Živá strava

Živá strava je strava, která neprošla tepelným zpracováním přes více jak 42 stupňů. Proto se v ní zachovávají enzymy, které nám dávají sílu. Od teploty 43 stupňů je ničíme. Proto se této stravě říká živá. Funguje perfektně. Enzymy, minerály, vitamíny, nic nezničíme. Semínka a ořechy namáčíme, luštěniny necháme klíčit, abychom vytěžili úžasnou schopnost růst. A to nám zpevňuje zdraví.

Je dobré při přechodu na živou stravu si jít svým tempem, tak abyste byli co nejvíce v pohodě. Někdo má schopnost do všeho skočit rovnýma nohama, ale pro část lidí je to těžké. Začnete-li se zabývat tím, co jíte, znamená to, že na sobě začínáte pracovat. Je to malý krůček dopředu, když vytrváte, dočkáte se nejenom pevného zdraví, ale i spokojeného života. Začnete si vážit všeho, co se Vám dostává a budete žít živý život. Budete si užívat svět, najednou si budete všímat přírody, dívat se na nebe. Kdy jste se zastavili a dívali se na nebe? Kdy jste se naposledy proháněli bosky a cítili pod sebou voňavou zem? Kdy jste se procházeli venku a cítili vítr ve vlasech?

To vše potřebujeme k pevnému zdraví. Zajímejte se o to, co jíte, kde nám potravina vyrostla, jací tam žijí lidé. Zajímejte se o život, je to Váš život – nebo není?

Publikováno: 01.06.2015 12:44:22

« Zpět